| pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:53 pm | |
| Kuru bakliyatlari bir gece önceden ilik suya koyun ve haslarken içine biraz karbonat ilave edin. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:53 pm | |
| Sos hazırLarken: Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle besamele ve diger sütlü soslara kivami bulduktan sonra tuz koyunuz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:54 pm | |
| Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:55 pm | |
| TuzLuklArınız tıkanıyorsa:
Tuzluklarinizin içine biraz pirinç koyunuz... | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:56 pm | |
| Buzdolabiniz bozuldu ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:57 pm | |
| Bezelyeyi, diger sebzelerin göre az suda haslamak gerekir. Rengini ve vitaminlerini korumasi için haslamak yerine buharda pisirmek daha uygundur. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:58 pm | |
| Etin buzunu çözmek için üzerine tuz dökün. Bu sekilde etin yumusadigini görürsünüz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:02 pm | |
| İçinde yağ beklemiş şişeleri temizlemek için şişenin içerisine sirke ile parça halinde kaya tuzu atmalı ve iyice sallamalı. Bol su ile çalkaladıktan sonra şişeler ilk hali gibi olur. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:03 pm | |
| Yumurtanın Tazesi... Bayatı...
Beyaz kabuklu yumurtaların taze sarımsı renklilerin de bayat olduğu sanılır. Yumurtaların renginin tazelik ve bayatlıkla hiç ilgisi yoktur. Renk farkı tavuğun ırkına bağlıdır. Bir yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için kulağınızın yanı başında sallayın. Eğer çok hafif bir ses duyarsanız tazeliğinden hiç şüpheniz olmasın. Ya da yumurtaları soğuk suya koyun. Eğer sivrice ucu yukarıya gelecek şekilde suya batıyorsa yumurtanız tazedir. Az ya da çok bayat yumurtalar iyi kötü yüzerler. Dahası taze yumurta bayatlara oranla daha ağırdır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:04 pm | |
| Mutfaktaki kötü kokulara son
Birbirinden lezzetli yemekleri pişirdiğiniz mutfağa istenmeyen kokular sinmiş olabilir. Hemen üzülmeyin bunun da çaresi var. Tabak ve çatallardaki balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyuna bolca kahve telvesi atarsanız sorunun çözümlendiğini göreceksiniz. Lahananın pişerken pek de hoş olmayan kokusunu önlemek için tencerenin içine biraz ekmek içi koymanız yeterli.
İşte ev hanımlarının mutfakta işlerine yarayacak pratik bilgilerden bazıları: Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz. Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için de avucunuza biraz tuz alıp hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusundan eser kalmadığını farkedeceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da... Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız kokunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
Balık kokusunu tabaklardan çatallardan bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz. Bunun için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
Kaz ördek ve av hayvanlarından eti ağır kokulu olanlarının bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı sonra soğan suyu tuz biber arzu edilen baharatı karıştırıp haşlanmış etin etrafına sürmeli en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz. Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun.
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için ekmek içlerini küçük temiz bir torba içinde koymanız sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Uzunca süre kullanılmayan eski çaydanlıklar zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı içine bir parça kesme şeker koymaktır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:05 pm | |
| Peynir seçerken ve saklarken
Eğer büyük bir kalıptan büyük bir parça kestirip alacaksanız kalıbın nemli ve çatlak olmamasına dikkat edin. Çünkü bu durumdaki peynirler kurumuştur ve taze değildir.
Peyniri saklarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta ise havayla temasını kesmektir. Şeffaf folyoyla sıkıca sarılmış peynirler için en ideal yer buzdolabının alt gözleridir.
Peynirin servisine gelince. en iyi tadı alabilmeniz için servisten 1 saat kadar önce oda sıcaklığında bekletin.
Kaşar peyniri ve gravyer peynirini kuruduğunda sakın atmayın. Rendeleyerek çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz. Ayrıca kaşar peyniri bir süre sütün içinde bekletirseniz yumuşadığını göreceksiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:06 pm | |
| Nane ve dereotunu saklarken
Sebzeler içinde özellikle nane ve dereotu iyi korunmazsa çok çabuk bozulur. Peki nane ve dereotunu nasıl saklamalıyız?
Taze nane dereotu fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:07 pm | |
| Gıdaların tazeliği için
Yaşlılık alametleri İstakoz alırken kabuğuna biraz daha yakından bakın. Eğer kırçıllaşmışsa bu onun yaşlı olduğunu gösterir. Balığın tazesi parlak gözlerinden koyu kırmızı süzgeçlerinden anlaşılır. Bir de pulları gevşek olmamalıdır. Midye istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini elinizle şöyle bir tartın. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir. Taze fasülyeyi enginarın çanak yaprağını kırmadın almayın. 'çat' diye kırılmıyorsa zaten hiç almayın. Brokoli alırken lekesiz ve canlı yeşil olanını tercih edin ve bekletmeden tüketin. En dikkatli seçilmesi gereken gıda mantartır. Unutmayın lekesiz olanını ve renginin beyaza yakın ya da hafif bej olanını seçin. Dana eti alırken bilmeniz gereken en önemli nokta; yağlarının dokununca sanki bir mermerin damarları gibi sımsıkı olması. Bir de beyaz olmalı. Hayvan yaşlandıkça yağı sarı bir renk alır.
Bayatından kaçın Yumurtalarınızın taze mi bayat mı olduğunu anlamak istiyorsanız onları içine biraz tuz katılmış suya atın. Günlükler suyun dibinde 3-5 günlükler ortasında bayat olan yumurtalarda yüzünde dururlar. Yumurtanın taze olup olmadığını onu kırarak da anlayabilirsiniz. Kırdığınızda sarısı yayılıyor dağılıyorsa bayat bombeli bir şekilde duruyorsa taze demektir. Bu yüzden onları teker teker bir kaba kırın bayatları yemeğe karıştırmadan atma şansınız olsun.
Patatesler Uzun süre kullanmak için fazlaca patates alırsanız zamanla kabuklarında göz göz tomurcuklar belirir. Onları tırnağınızla kazıyarak almanız gerekir. Aksi halde patatesin özüyle beslenen tomurcuklar kısa zamanda buruşmalarına yol açarlar.
Yeşil sebzelerin canlılığını korumak için Satın aldığınız maydanoz kıvırcık marul dereotu gibi sebzeler buzdolabında bir süre beklediğinde canlılıklarını yitirirler. Servis yapmadan önce tekrar diri hale getirmek için yıkayın ve 2 lt. Suya 1 yemek kaşığı limon suyu koyarak hazırlayacağınız karışımda 10-15 dakika kadar bekletin. Uzun süre dolapta kalıp pörsüyen salatalığınızı diriltmeniz mümkün. Salatalığınızı yıkadıktan sonra 10-15 dakika limonlu suya yatırırsanız yine o eski taze görüntüsünü elde edebilirsiniz. Hatta aynı yöntemi maydanoz için de uygulayabilirsiniz
| |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:09 pm | |
| Keki kalıptan çıkarırken
Güzel bir kek yaptıktan sonra onu kalıptan düzgün bir şekilde çıkarmak için neler yapmalı?
Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:10 pm | |
| Yemeklerde renk ve lezzet
Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar. Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte yarım çay kaşığı da şeker katarsanız aynı işi görecektir.
Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını istersiniz kuşkusuz. ciğeri pişirmeden yarım saat kadar önce sütün içinde bir süre bırakın. Bu şekilde tadı daha çok hoşunuza gidecektir.
Sosisleri su kaynarken değil de soğukken koyun kabın içine. Bundan başka çok az olmak şartıyla süt de ekleyin ve çok harlı ateşte pişirmeyin. Bu şekilde çatlamalarını önlemiş ve de daha lezzetli olmalarını sağlamış olursunuz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 7:12 pm | |
| Sebze ve meyvelerın kurutulması
Kurutma gıdaları uzun süre saklamak için çok eski zamanlardan beri kullanılan bir metoddur.
Sebzeler ön işlem olarak sıcak suya daldırılarlar veya buhara tutulurlar. Sıcak suya daldırma işlemi için içinde su kaynayan bir tencereye sebzeler ısıya dayanıklı kevgirle daldırılarlar. Meyvalar için kurutma öncesi değişik ön işlemler mevcuttur. Bunlardan bazılarını kükürtleme gibi evlerde yapmak pratik değildir. Evlerde uygulanabilecek bazı ön işlemler aşağıdaki gibidir:
Her 1.5 çay kaşığı limon tuzunu 1 litre suda eriterek hazırlayacağınız çözeltide meyvaları 30-60 saniye bekletin. Her 3 yemek kaşığı limon suyu ve 1 litre suyla hazarladığınız karışımda meyvaları 30-60 saniye bekletin. 1/2 kahve fincanı toz şekeri 1.5 fincan kaynar suyla karıştırdıktan sonra ılıtıp içine 1/2 kahve fincanı bal kattığınız çözeltiye meyvanızı 3-5 dakika daldırdıktan sonra kurun. Ön işlem çözeltisinden çıkardığınız meyva ya da sebzeyi bir müddet süzülmeye bırakıp kuruladıktan sonra kurutun. Kurutma işlemini ev tipi kurutucularda yapabileceğiniz gibi gölgede yere sererek de kurutabilirsiniz. Çok yüksek sıcaklıklarda kurutmamaya özen gösterin. Çünkü yüksek ısı özellikle sebzelerde kahverengi lekelerin oluşmasına neden olur. İdeal sıcaklık 30-35ø arasıdır. Kurutma işlemini temiz örtüler üstünde yapın. Meyva ya da sebzeyi örtünün üstüne tek sıra halinde dizin ve kuruttuğunuz ürünü sık sık alt üst etmeyi unutmayın.7) Sebzelerde kırma testiyle kurutma işleminin bitip bitmediğini anlayabilirsiniz. Kırdığınız zaman sebzenin ortasında nemli kısım kalmamalıdır ve kolayca kırılmalıdır. Meyvaların ise kuruma işlemi bittiği zaman yapışkanlıkları kalmamalıdır. Yeterli derecede kurutulduğundan emin olduktan sonra sebze ya da meyvaları soğumaya bırakın. Kurumuş ürünün raf ömrünü uzatmak ve böceklenmeyi önlemek için aşağıdaki işlemlerden birisiyle mutlaka pastörize edin.
Derin dondurucu: Kuru ürünü plastik poşetlere doldurup ağzını kapatın ve derin dondurucuda en az 48 saat bekletin. Fırın: Fırını önce 80øye ısıtın. Kuruttuğunuz ürünü bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın ısıttığınız fırında meyvaları 15 dakika sebzeleri de 10 dakika tutarak pastörize edin. Fırından çıkardıktan sonra ürünü soğumaya bırakın.9) Nem geçirmeyen kavanoz ya da plastik torba gibi kaplarda kuru serin ve loş bir yerde saklayın. Bu şekilde 6-8 ay dayanırlar. Ancak içinden alırken nem kaptırmamak için kuru elle çalışın.
| |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:06 pm | |
| Açıkta unuttuğunuz ve bayatlamış bisküvilerinizi küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtın. Yeniden tazelik kazandıklarını göreceksiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:06 pm | |
| Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesini istiyorsanız, bir kaba soğuk su koyup içine tuz ilave edin ve etinizi bu karışımın içinde bekletin. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:07 pm | |
| Pişirmede önemli noktalar: Önce yıkanır,ayıklanır,sonra kesilir.Soyup kesildikten sonra yıkanmaları suda eriyen vitaminlerin kaybına yol açar.Ayrıca soyulup kesildikten sonra açıkta bırakılmaları oksidasyon ve Cvitamini ve bıraz A vitaminini kaybına olur.
Sebzeler pişirilirken lezzet vericiler,salça,yağ,tuz birlikte konulur.Daha sonra sebzeler çok küçük doğranmadan orta büyüklükte karışıma ilave edilir.Normal yumuşaya olunca pişirilme durdurulur Tencerenin kapağı açılmamalı kısa sürede pişirilmelidir. Zeytinyağlı yemekler pişince tencere soğuk suya oturtulur.Servis tabağına konulur.Üstü kapatılıp buzdolabında saklanır.
Zeytinyağlı yemek yaparken önemli noktalar: 1-Zeytinyağlı yemeğin kapağını soğumadan açmayınız 2-Zeytinyağlı yemeğe daima şeker katınız 3-Hakiki zeytinyağ kullanınız.Lezzetli olur 4-Taze domates kullanınız.Lezzetli ve hafıf olur 5-Zeytinyağlı yemeğin sebzelerin canlı olmasını isterseniz pişirilecek kabın içini önce tuz ve limonla ovunuz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:08 pm | |
| *Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
*Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:09 pm | |
| Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:10 pm | |
| 1.Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
2. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
3. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:10 pm | |
| Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:11 pm | |
| Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... C.tesi Tem. 04, 2009 6:11 pm | |
| Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin. | |
|
| |
| pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... | |
|