| pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:02 pm | |
| yemekler hakkında aklınıza gelen her türlü püf noktayı paylaşabilirsiniz... | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:06 pm | |
| Salata için doğru soğan...
Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde fayda var. Bu sayede hem doğrarken gözünüzü yakmaz hem kolay dilimlenir hem de görünüşü daha parlak olur. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:07 pm | |
| patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.hem rengi sapsarı kalır hemde daha lezzetli olur...
domatesin kabuğun daha kolay soymak için kaynar suya daldırıp bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin...
soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun...
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin....
yemeğinizin tuznu fazla kaçırınca tencereye bir kaç parça çiğ patates atın...fazla tuzu çekecektir.... | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:08 pm | |
| PiLav pişirmek koLay değiLdir
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktır.
Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor. Pilava bu kadar düşkünseniz değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayılacaksınız.
Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp 5-10 dakika bekletin. Kağıt havlu pilavın buharını çeker. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz.
Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar pirinçler birbirine yapışır alt taraf ısınır üst taraf soğuk kalır vs... Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilavınız çabucak ısınacaktır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:10 pm | |
| Meyve ve sebzeLer
1. Meyvelerinizin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız aralarına herhangi bir yaprak yerleştirin. 2. Meyve salatası yaptığımızda servise zaman varsa meyvelerin kararmaması i.in üzerine limon dilimleri koyalım. Servis ederken de dilimleri alalım. 3. Taze meyveler soyulduğu ya da sıkıldığı anda tüketilmelidir. Çünkü bekledikleri zaman vitamin değerlerini kaybederler. 4. Limon portakal gibi asitli meyveleri mutfağınızın aaagahı üzerinde kesmeyin çünkü asit mermere zarar verir ve aaagahlarda leke oluşur. 5. Kahvaltılarda hazır meyve suyu yerine taze sıkılmış meyve suyu içmek daha faydalıdır. Hazır meyve sularının ayrıca kalorisi de yüksek olur. Çünkü %8-10 oranında şeker içerirler. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:12 pm | |
| * Domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. *Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. *Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. *Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. *Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. *Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:18 pm | |
| *Fasulyeyi önce haşlayıp daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır. Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır.
*Bazen fırında pişirdikleriniz kurur kavrulur sertleşir. Bunu önlemek için fırının içine bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
*Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.
*Izgarada et pişirirken etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.
*Balığın çıtır çıtır kızarması için önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
*Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.
*Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız rengi daha kırmızı olur. Hatta bir kaşığı da sirke dökün.
*Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.
*Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra patates nişastası da katmayı deneyin.
*Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır.
*Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| |
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:24 pm | |
| Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:25 pm | |
| Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:27 pm | |
| Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:28 pm | |
| Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur. C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur. Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:30 pm | |
| .Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:32 pm | |
| Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:34 pm | |
| Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:35 pm | |
| Celik tencerenizdeki ...lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak hemde piril piril olacaktir. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:37 pm | |
| Catal Bicak Temizlerken... catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussaonlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.
Patatesleri kizartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.
Yemek kokularindan... kurtulmak icin bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 5:39 pm | |
| Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.
Kek Kalibi ...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zamankagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.
Sutun Tasmasini Onlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz. | |
|
| |
E_C_L_23
Yaş : 30 Mesaj Sayısı : 269 Kayıt tarihi : 19/06/09 Doğum tarihi : 02/08/93 Başarı Sistemi : 2 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : bedeni konyada,ruhu elazığda....
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:29 pm | |
| süper bilgilermiş yaaa...paylaşım için saol... | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:46 pm | |
| rica ederim canım..
şimdi devamı da gelecek,, | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:48 pm | |
| BaL nasıL sakLanıLır?
Kahvalti sofralarinin vazgeçilmez yiyecegi olan balin saklama kosullarina dikkat edilmezse sekerlenir ve besin degeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sicak olmayan serin ve karanlik bir yerde saklamak daha iyi olacaktir. Gün isigi alan bal bozulur. Ayrica kavanozun kapagi açik kalirsa nem alir ve tadi acimtrak olur. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:49 pm | |
| EkmeKLerin bayatLamaması için
Eger evde ekmek yapiyorsaniz, içine koyacaginiz bir miktar haslanmis ve ezilmis patates ekmeginizin daha geç bayatlamasini saglayacaktir. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:50 pm | |
| Domatesleri kolayca soyabilmek için 20 saniye kadar sicak suyun içine birakin ve hemen süzgeçle alin. Sonra soguk sudan geçirip keskin bir biçakla kabuklarini soyun. Bu islem domates kabuklarinin yumusamasini ve kolayca soyulmasini saglayacaktir. Ancak bu metodu sadece yemek pisirmede kullanacaginiz domateslerde uygulayin. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:51 pm | |
| Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan sarmisak karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz. | |
|
| |
мєLσ∂у
Yaş : 31 Mesaj Sayısı : 293 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 01/08/92 Başarı Sistemi : 4 Ruh Hali : Sanal Hayvanı : Takımı : Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)
| Konu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Salı Haz. 23, 2009 6:52 pm | |
| Çorbanizin tuzu fazla kaçtiysa bir patatesi kabuklarini soyup ikiye kestikten sonra çorba tenceresinin içine atin. Çorbaniz çok sulu olduysa hazirlayacaginiz bir meyaneyle kivamini ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kasik eritilmis Sana'yi bir kasik unla karistirip ve bu karisimi pismekte olan çorbaniza yavas yavas ekleyin. | |
|
| |
| pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... | |
|