sanal ortamın gözdesi....
pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sanal ortamın gözdesi....

genç misiniz....o zaman hoşgeldiniz....
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
ADMIN SEÇİMLERİ VE MODERATÖRLÜK SEÇİMLERİ SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR ... SEÇİLEN ARKADAŞLARIMIZA GÖREVLERİNDE Başarılar ... RADYOMUZ İÇİN DJLİK BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR ...AYRINTILAR DUYURULAR BÖLÜMÜNDE VERİLMİŞTİR... BİLGİNİZE ....

 

 pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...

Aşağa gitmek 
2 posters
Sayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:02 pm

yemekler hakkında aklınıza gelen her türlü püf noktayı paylaşabilirsiniz...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:06 pm

Salata için doğru soğan...


Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde fayda var. Bu sayede hem doğrarken gözünüzü yakmaz hem kolay dilimlenir hem de görünüşü daha parlak olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:07 pm

patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.hem rengi sapsarı kalır hemde daha lezzetli olur...


domatesin kabuğun daha kolay soymak için kaynar suya daldırıp bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin...


soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun...


Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin....


yemeğinizin tuznu fazla kaçırınca tencereye bir kaç parça çiğ patates atın...fazla tuzu çekecektir....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:08 pm

PiLav pişirmek koLay değiLdir

Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktır.

Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor. Pilava bu kadar düşkünseniz değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayılacaksınız.

Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp 5-10 dakika bekletin. Kağıt havlu pilavın buharını çeker. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz.

Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar pirinçler birbirine yapışır alt taraf ısınır üst taraf soğuk kalır vs... Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilavınız çabucak ısınacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:10 pm

Meyve ve sebzeLer

1. Meyvelerinizin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız aralarına herhangi bir yaprak yerleştirin.
2. Meyve salatası yaptığımızda servise zaman varsa meyvelerin kararmaması i.in üzerine limon dilimleri koyalım. Servis ederken de dilimleri alalım.
3. Taze meyveler soyulduğu ya da sıkıldığı anda tüketilmelidir. Çünkü bekledikleri zaman vitamin değerlerini kaybederler.
4. Limon portakal gibi asitli meyveleri mutfağınızın aaagahı üzerinde kesmeyin çünkü asit mermere zarar verir ve aaagahlarda leke oluşur.
5. Kahvaltılarda hazır meyve suyu yerine taze sıkılmış meyve suyu içmek daha faydalıdır. Hazır meyve sularının ayrıca kalorisi de yüksek olur. Çünkü %8-10 oranında şeker içerirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:12 pm

* Domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
*Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
*Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
*Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
*Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
*Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:18 pm

*Fasulyeyi önce haşlayıp daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır. Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır.

*Bazen fırında pişirdikleriniz kurur kavrulur sertleşir. Bunu önlemek için fırının içine bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.

*Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.

*Izgarada et pişirirken etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.

*Balığın çıtır çıtır kızarması için önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.

*Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.

*Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız rengi daha kırmızı olur. Hatta bir kaşığı da sirke dökün.

*Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.

*Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra patates nişastası da katmayı deneyin.

*Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır.

*Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:22 pm

1.Yemekten önce bol bol su için ama yemek sırasında içmeyin
2.Fırsat bulduğunuz her an meyve yiyin
3.Akşam yemeğini geç yapmayın
4.Salatayı yemekten önce yiyin(fransız usulü yani Very Happy)
5.Sulu yemekleri önce tatlıları sonra yiyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:24 pm

Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:25 pm

Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:27 pm

Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:28 pm

Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur.
C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur. Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:30 pm

.Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.


Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:32 pm

Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:34 pm

Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.




Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:35 pm

Celik tencerenizdeki ...lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak hemde piril piril olacaktir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:37 pm

Catal Bicak Temizlerken... catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussaonlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.


Patatesleri kizartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.


Yemek kokularindan... kurtulmak icin bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 5:39 pm

Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.



Kek Kalibi ...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zamankagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.



Sutun Tasmasini Onlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
E_C_L_23
Admin
Admin
E_C_L_23


Yaş : 30
Mesaj Sayısı : 269
Kayıt tarihi : 19/06/09
Doğum tarihi : 02/08/93
Başarı Sistemi : 2
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Sakinbq4
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... 932ep411
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : bedeni konyada,ruhu elazığda....

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:29 pm

süper bilgilermiş yaaa...paylaşım için saol...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sanalgenclik.yetkinforum.com
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:46 pm

rica ederim canım..

şimdi devamı da gelecek,,
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:48 pm

BaL nasıL sakLanıLır?

Kahvalti sofralarinin vazgeçilmez yiyecegi olan balin saklama kosullarina dikkat edilmezse sekerlenir ve besin degeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sicak olmayan serin ve karanlik bir yerde saklamak daha iyi olacaktir. Gün isigi alan bal bozulur. Ayrica kavanozun kapagi açik kalirsa nem alir ve tadi acimtrak olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:49 pm

EkmeKLerin bayatLamaması için

Eger evde ekmek yapiyorsaniz, içine koyacaginiz bir miktar haslanmis ve ezilmis patates ekmeginizin daha geç bayatlamasini saglayacaktir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:50 pm

Domatesleri kolayca soyabilmek için 20 saniye kadar sicak suyun içine birakin ve hemen süzgeçle alin. Sonra soguk sudan geçirip keskin bir biçakla kabuklarini soyun. Bu islem domates kabuklarinin yumusamasini ve kolayca soyulmasini saglayacaktir. Ancak bu metodu sadece yemek pisirmede kullanacaginiz domateslerde uygulayin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:51 pm

Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan sarmisak karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Acilibi9
Sanal Hayvanı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Cccfis12
Takımı : pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Empty
MesajKonu: Geri: pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...   pratik bilgiler ve lezzet ipuçları... Icon_minitimeSalı Haz. 23, 2009 6:52 pm

Çorbanizin tuzu fazla kaçtiysa bir patatesi kabuklarini soyup ikiye kestikten sonra çorba tenceresinin içine atin. Çorbaniz çok sulu olduysa hazirlayacaginiz bir meyaneyle kivamini ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kasik eritilmis Sana'yi bir kasik unla karistirip ve bu karisimi pismekte olan çorbaniza yavas yavas ekleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
pratik bilgiler ve lezzet ipuçları...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : 1, 2, 3  Sonraki
 Similar topics
-
» Yeryüzü hakkında iLginç biLgiLer

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
sanal ortamın gözdesi.... :: ***SİZDEN GELENLER*** :: YeMeK TaRiFLeRi-
Buraya geçin: