Malzemesi:
200 gr. kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz
Tarifi:
• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın.
• Sert kısımlarını kesin.
• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın karabiber ve tuzla yumuşatın.
• İçine kıyma yıkanmış pirinç kıyılmış dereotunu karıştırıp margarini de ilave ederek içi hazırlayın.
• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun.
• Dolma içinden koyup kenarları içe kıvırıp dolma sarar gibi sarın.
• Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave edin.
• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın.
• 20 dakika pişirin.
• Limon suyuyla yumurtayı çırpın.
• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın.