sanal ortamın gözdesi....
Çilekli Tart 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
Çilekli Tart 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sanal ortamın gözdesi....

genç misiniz....o zaman hoşgeldiniz....
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
ADMIN SEÇİMLERİ VE MODERATÖRLÜK SEÇİMLERİ SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR ... SEÇİLEN ARKADAŞLARIMIZA GÖREVLERİNDE Başarılar ... RADYOMUZ İÇİN DJLİK BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR ...AYRINTILAR DUYURULAR BÖLÜMÜNDE VERİLMİŞTİR... BİLGİNİZE ....

 

 Çilekli Tart

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : Çilekli Tart Acilibi9
Sanal Hayvanı : Çilekli Tart Cccfis12
Takımı : Çilekli Tart Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

Çilekli Tart Empty
MesajKonu: Çilekli Tart   Çilekli Tart Icon_minitimePtsi Haz. 29, 2009 3:29 pm


Malzemeler;
Bisküvi tabanı için;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 fincan pudra şekeri
*1 adet yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*25 su bardağı un
*limon kabuğu rendesi ( arzuya bağlı )
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı şeker
*1 adet iyi çırpılmış yumurta
*2 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 çorba kaşığı tereyağı
*100 ml çırpılmış sıvı krema
Üstü için;
*Çilek
*Bal ( çileğin üstüne sürmek için )
*Çikolata ve antep fıstığı ( süslemek için )
Hazırlanışı;
1.Bisküvi malzemesini iyice karıştırıp yoğurun ve 1 saat buzdolabında bekletin.
2.Bu arada krema malzemesini sıvı krema hariç karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
3.Muhallebiyi kaşıkla karıştırarak soğutup ılıtmaya çalışın. Sıvı kremayı mikserle çırpıp koyu krem şanti kıvamına getirin.
4.Bisküvi taban hamurunu merdaneyle açıp 20 cm çapında alt paneli çıkabilen yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. hamurun taban kısmını aşağıdaki resimde olduğu gibi çatalla delin ki; fazla kabarmasın.
5.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarıp soğutun.
6.Muhallebi ile çırptığınız kremayı karıştırıp tekrar mikserle çırpın.
7.Kremayı bisküvi tabanının üstüne yayın.
8. Yıkayıp ayıkladığınız çilekleri istediğiniz şekilde muhallebinin üstüne dizin ve parlak olması için fırça ile bal sürün.
9. Arzunuza göre erimiş çikolata ve antep fıstığı tozu ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çilekli Tart
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mandalina ve kivili tart

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
sanal ortamın gözdesi.... :: ***SİZDEN GELENLER*** :: YeMeK TaRiFLeRi-
Buraya geçin: