Malzemeler
1 yumurta sarisi
125 gr margarin
80 gr pudra sekeri
1 paket vanilya sekeri
bir fiske tuzalabildigi kadar un
1 cay kasigi kabartma tozu
kremasi icin
200 ml krema
200 gr quark (labne veya süzülmüs yogurt)
1 cay bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 paket krem sertlestirici
üzeri icin
3 tane kivi
1 kutu konserve mandalina
1 paket pasta jölesi
Yapılışı
margarinle pudra sekeri cirpiliryumurta sarisi vanilya sekeri tuzu ilave edilip cirpilmaya devam edilir.Kabartma tozu ve un ayni anda ilave edilir karistiriliryaglanmis tart kalibina yayilir.Isitilmis 170 derece firinda üzeri fazla kizarmadan alinir.
Krema mikserle cirpilirquark seker vanilya sekeride eklenir ve cirpilir.Krem sertlestirici ilave edilir mikserle cirpilir krema koyu bir kivam almis olacaktirbuzdolabinda bekletilir.
Sogumus tartin üzerine krema sürülürdilimlenmis kiviler ve madalinalar dizilir.pasta jölesi tarifine göre pisirilir meyvelerin üzerine fircayla sürülür.üzerindeki jöle donunca servise hazir demektir afiyetle yenir.