Yemek :Barbunya Printaniye
Tür :Deniz Ürünleri
Mutfak :Genel mutfağı
MALZEMELER
1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlıcan
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşık kekik
1 adet defne
Yeteri kadar tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip yıkayın. Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere soğan sarımsak yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.
Kıyılmış maydanoz defne kekik tuz karabiber zeytinyağı ve limonu da ilave edin. Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin. Orta ısılı bir fırında pişirin. Limon ilavesiyle servise sunun.