Malzemeler :
• 4 adet volovan
• 1 adet kabak
• 1 küçük kutu konserve mısır
• 2 çorba kaşığı bezelye
• 1 adet havuç
• 2 adet domates
• 8 adet arpacık soğan
• 1/2 demet dereotu
• 1 küçük paket krema
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz karabiber
Sebzeli Volovon
yemeğinin hazırlanışı:
Havucu ve kabağı küçük küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun küçük kuşbaşı doğrayın. Bezelye ve mısırı iyice yıkayarak süzün. Arpacık soğanları soyun.
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın soğan ve havucu ekleyin soğanlar saydamlaşana kadar kavurun. Daha sonra kabak mısır bezelye ve domatesi ilave edin. 2 dakika sote edin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp kıyılmış dereotu tuz karabiber ve kremayı ekleyip sebzeleri ezmeden karıştırın.
Sebzeli karışımı volovanların içine doldurup 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika tutun. Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.