sanal ortamın gözdesi....
Fındıklı Milföy Baklavası 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
Fındıklı Milföy Baklavası 112wqc

Forumdan Yararlanabilmek için lütfen üye olunuz
sanal ortamın gözdesi....
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

sanal ortamın gözdesi....

genç misiniz....o zaman hoşgeldiniz....
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
ADMIN SEÇİMLERİ VE MODERATÖRLÜK SEÇİMLERİ SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR ... SEÇİLEN ARKADAŞLARIMIZA GÖREVLERİNDE Başarılar ... RADYOMUZ İÇİN DJLİK BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR ...AYRINTILAR DUYURULAR BÖLÜMÜNDE VERİLMİŞTİR... BİLGİNİZE ....

 

 Fındıklı Milföy Baklavası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
мєLσ∂у
Modaratör
Modaratör
мєLσ∂у


Yaş : 31
Mesaj Sayısı : 293
Kayıt tarihi : 22/06/09
Doğum tarihi : 01/08/92
Başarı Sistemi : 4
Ruh Hali : Fındıklı Milföy Baklavası Acilibi9
Sanal Hayvanı : Fındıklı Milföy Baklavası Cccfis12
Takımı : Fındıklı Milföy Baklavası Fenerbahce
Nerden : Sabit DeğiLim Heryerdeyim............ :)

Fındıklı Milföy Baklavası Empty
MesajKonu: Fındıklı Milföy Baklavası   Fındıklı Milföy Baklavası Icon_minitimePtsi Haz. 29, 2009 3:34 pm



Malzemeler

* 20 adet milföy hamuru
* 5 yemek kaşığı fındık
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)

Şerbeti İçin

* 2 su bardağı su
* 25 su bardağı şeker
* 1/2 limon

Yapılışı

1. Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.
2. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
3. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
4. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine soğuyan şerbeti dökün. (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım. Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır). Soğuyunca servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Fındıklı Milföy Baklavası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
sanal ortamın gözdesi.... :: ***SİZDEN GELENLER*** :: YeMeK TaRiFLeRi-
Buraya geçin: