Malzemeler:
- • 15 hurma
- • 1 su bardağı un
- • Yarım su bardağı süt
- • 2 yumurta
- • 1 su bardağı tozşeker
- • 2 çorba kaşığı margarin
- • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- • 1 paket kabartma tozu
- • 1 paket vanilya
- • 1 tutam tuz
- Üzeri için:
- • 40 gr margarin
- • 1 çay bardağı tozşeker
- • 1 çorba kaşığı süt kreması
- Süsleme için:
- • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
- • 7 yarım ceviz içi
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sütü ilave edip tekrar çırpın.
* Ayrı bir kapta un kabartma tozu vanilya ve tuzu harmanlayın. Sütlü karışıma azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çekilmiş ceviz içi ve hurmayı hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın.
* Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
* Üzeri için; küçük bir tavaya şekeri alıp karamelize edin. Margarini ilave edip karıştırın. Şeker iyice eriyince tavayı ocaktan alın. Karıştırarak ılıtın ve süt kremasını ilave edin. Karışımı kekin üzerine gezdirerek dökün. Çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Yarım cevizleri kekin üzerine yerleştirip dilimleyerek servis yapın.